PolskaSzkołaGroningen

polityka prywatności

Polityka prywatności Polskie Stowarzyszenie Groningen

Niniejszy dokument jest polityką prywatności Polskiego Stowarzyszenia Groningen z siedzibą przy Warmoltseiland 11 w Eelderwolde, zarejstrowanego w Izbie Handlowej Kamer van Koophandel pod numerem 66893372, zwanego dalej: ‘Stowarzyszenie’.

Świadomie lub nieświadomie udostępniają Państwo nam swoje dane osobowe. Jest to dla nas ważne aby obchodzono się uważnie z Państwa danymi osobowymi. Dlatego stworzyliśmy politykę prywatności a w niej opisaliśmy jak obchodzimy się z Państwa danymi osobowymi i jakie są Państwa prawa. Jeśli po przeczytaniu tej polityki prywatności mają Państwo pytania, prosimy kierować je przez e-mail na adres: polskaszkolagroningen@gmail.com.

W poniższej tabeli mogą Państwo w szybki i prosty sposób odczytać jakie Państwa dane i w jakim celu są przez nas przetwarzane, jak długo są przez nas przechowywane i komu te dane osobowe są ewentualnie udostępniane.

Cel

Jakie dane osobowe

Podstawa

Termin przechowywania

Udostępnienia

 

 

 

 

 

administracja

Imię

Nazwisko

Data urodzenia

Adres

Numer telefonu

Adres e-mail

Dane dot. płatności

Numer konta bankowego

Wykonanie umowy

Przez czas trwania umowy i do 2 lat po jej rozwiązaniu, a następnie jedynie dane finansowe przez okres 7 lat

zarząd

administracja członków

 

 

Wysyłanie informacji cyfrowych

Imię

Nazwisko

Adres e-mail

Numer telefonu

Data urodzenia

Wykonaniu umowy

 

Na czas trwania zapisu.

zarząd

administracja członków

nauczyciele

Wysyłanie wiadomości cyfrowych od stron trzecich, w tym sponsorów.

Imię

Nazwisko

Adres e-mail

 

Pozwolenie

Na czas trwania zapisu.

zarząd

administracja członków

nauczyciele

W celu poprawienia naszych cyfrowych usług

Cookies (więcej informacji w punkcie: cookies)

Dane IP

 

Pozwolenie

Iedere keer dat onze website bezocht wordt. Deze gegevens worden zo snel als mogelijk geanonimiseerd.

 

Zarządzający stroną internetową

Analytics tools

W celu możliwości podjęcia kontaktu po rozwiązaniu umowy o członkostwo. Na przykład w celu spotkania po latach lub specjalnej okazji.

Imię

Nazwisko

Adres

Numer telefony

Adres e-mail

 

Pozwolenie

Do momentu wycofania pozwolenia.

zarząd

Cookies
Cookie to mały plik tekstowy wysyłany razem ze stronami witryny internetowej i zapisywany przez przeglądarka Państwa komputera, tabletu czy smartphone’u. My używamy cookies aby zapewnić Państwu lepszą obsługę w trakcie odwiedzania naszych stron internetowych, które dzięki temu będą prostsze w użyciu.  Cookies dbają o to, aby na przykład mogli Państwo pozostać zalogowani na stronie lub przez Państwa preferowane ustawienia, takie jak ustawienia lokalizacji czy języka, zostaną zapamiętane. Dzięki plikom cookie, widzimy jak często i które nasze strony internetowe są odwiedzane.

W celu umieszczenia niektórych plików cookie potrzebne jest Państwa pozwolenie, zanim zostaną one przez nas wykorzystane. To pozwolenie nie jest potrzebne w przypadku, gdy pliki służą są konieczne do funkcjonowania strony internetowej lub do celów analitycznych, zgodnie z obowiązującymi przepisami prawnymi, tj. Art. 11.7a lid 3 Telecommunicatiewet en de ePrivacy Verordening.
W każdym momencie możliwe jest wycofanie przez Państwa danego nam pozwolenia dotyczącego plików cookie, poprzez zmianę ustawień internetowych. Więcej informacji na temat włączania, wyłączania i usuwania plików cookie mogą Państwo znaleźć pod funkcją pomocy w Państwa przeglądarce.

Udostępnianie danych osobowych osobom trzecim
Polskie Stowarzyszenie Groningen nie udostępnia państwa danych osobowych osobom trzecim bez Państwa pozwolenia, chyba że jest to konieczne do wykonania umowy, która została zawarta między Państwem a Stowarzyszeniem, o ile Stowarzyszenie jest do tego zobowiązane przez prawo. W tabeli powyżej na początku tej polityki prywatności znajdą Państwo tabelę z wykazem sytuacji w których dane osobowe zostają udostępniane osobom trzecim.

Wgląd, korygowanie i usuwanie danych osobowych
Państwo moją prawo zarządać od Stowarzyszenia wglądu w Państwa dane osobowe (chyba, że na podstawie prawa Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) Stowarzyszenie nie jest zobowiązane do umożliwienia wglądu) a także uzupełnienia Państwa danych, ich usunięcia lub ukrycia. W przypadku gdy wystąpią Państwo z powyższą prośbą, powinni się Państwo zidentyfikować. Jeśli życzą sobie Państwo, aby Państwa dane osobowe zostały usunięte, Stowarzyszenie poinformuje o tym także wszystkie organizacje, którym te dane zostały przez Stowarzyszenie udostępnione.

Zabezpieczenie danych osobowych
Stowarzyszenie podejmie odpowiednie kroki aby zabezpieczyć Państwa dane osobowe przez utraceniem, nieautoryzowanym dostępem i bezprawnym przetwarzaniem. Zadbamy o to, aby tylko konieczne osoby miały dostęp do Państwa danych, aby dostęp do Państwa danych był zabezpieczony i że nasze środki bezpieczeństwa są regularnie przez nas kontrolowane.

Małoletni
W przypadku gdy osoby małoletnie życzą sobie zarejestrować się jako członkowie Stowarzyszenia, konieczne jest by przedłożyli wyraźne pozwolenie od rodziców lub opiekunów.

Linki do innych stron internetowych
Nasza strona internetowa może zawierać linki do innych stron internetowych. Niniejsza polityka prywatności dotyczy jedynie stron internetowych Stowarzyszenia. Inne strony internetowe mogą funkcjonować wg ich odrębnej polityki prywatności. Stowarzyszenie radzi Państwu zawsze zapoznać się z odrębnymi politykami prywatności odwiedzanych przez Państwa stron internetowych.

Zmiany polityki prywatności
Stowarzyszenie może od czasu do czasu zmieniać swoją politykę prywatności w celu aktualizacji. Na stronach internetowych zawsze znajdować się będzie najnowsza, aktualna wersja naszej polityki prywatności. Stowarzyszenie radzi Państwu regularnie wracać do naszej polityki prywatności. W przypadku znaczących zmian Stowarzyszenie dokona wszelkich starań aby Państwa o tym poinformować przez e-mail i poprzez strony internetowe.

Dane kontaktowe
Jeśli mają Państwo pytania o przetwarzanie Państwa danych osobowych lub jeśli życzą sobie Państwo poprosić by Stowarzyszenie dało wgląd, dokonało zmian i / lub usunęło Państwa dane osobowe, mogą Państwo skontaktować się z:
Osoba odpowiedzialna:    Alex Meulemans
E-mail:            polskaszkolagroningen@gmail.com

Zdjęcia na stronach internetowych
Polskie Stowarzyszenie Groningen nie publikuje żadnych zdjęć na swoich stronach internetowych lub na social media, na których członkowie są rozpoznawalni. Jedynie członkowie zarządu i nauczyciele mogą być rozpoznawalni na zdjęciach. Jeśli nie zgadzają się Państwo z publikacją konkretnego zdjęcia, prosimy o zgłoszenie tego faktu na wyżej wymieniony adres kontaktowy.

Uwagi / skargi w sprawie przetwarzania danych osobowych
Oczywiście chcemy Państwu pomóc jeśli mają Państwo uwagi w sprawie przetwarzania Państwa danych osobowych. Na podstawie ustaleń prawnych AVG mają Państwo prawo skierowania skargi do Autoriteit Persoonsgegevens w sprawie przetwarzania przez nas danych osobowych. W tej sprawie mogą Państwo skontaktować się z Autoriteit Persoonsgegevens.

Przewiń do góry