Onze school

ONZE SCHOOL

De Poolse School Groningen is in 2004 opgericht op initiatief van een aantal ouders die op zoek waren naar een plek voor hun kinderen, waar ze contact konden hebben met de Poolse taal. Zij richtten de Vereniging Pools-Groningen op, die tot nu toe draait dankzij het werk van vrijwilligers.

De Poolse School Groningen staat open voor iedereen; kinderen en volwassenen. Onze school wordt al jaren bezocht door leerlingen uit verschillende provincies. Dit betreft onder andere Groningen, Drenthe, Friesland en Overijssel.

De Poolse School Groningen is lid van het Forum van Poolse Scholen in Nederland – de landelijke overkoepelende organisatie van Poolse scholen in het buitenland.

De school biedt Poolse taallessen aan voor kinderen en volwassenen, en organiseert ook verschillende evenementen die helpen om in contact te blijven met de Poolse cultuur en traditie. Vriendschap, respect voor diversiteit en zorg voor mensen, hun cultureel erfgoed en de natuurlijke omgeving staan ​​centraal in onze lessen.

Er is een schoolbibliotheek op de school, met bijna duizend boeken, waar iedereen iets voor zichzelf tussen zal vinden.

ONZE KLASSEN

Zowel kinderen als volwassenen volgen lessen op onze school. De jongsten leren Pools door middel van spel- en kunstlessen, terwijl de oudere kinderen een Pools lesprogramma volgen dat is afgestemd op hun kennis van de Poolse taal. Onze studenten nemen regelmatig deel aan verschillende nationale en internationale wedstrijden, zoals Wierszowisko, Art Competition of de Benelux Polish Dictation.

Voor tieners en volwassen studenten van onze school bieden we lessen aan in het Pools als vreemde taal.

KOSTEN:

inschrijfgeld: 10 € voor (eenmalig) voor het eerste kind en 6 € voor het tweede kind en iedere opvolgende

collegegeld: 135 € / jaar voor het eerste kind / deelnemer en 80 € / jaar voor het tweede kind / deelnemer

PSG is een vrijwilligersorganisatie, schoolgeld is oa voor kamerhuur en leermiddelen.

Je kunt je het hele jaar door inschrijven voor onze lessen door het formulier in te vullen:

 

BESTUUR

Magdalena Dijkstra-Engel (voorzitter)

Katarzyna Veltman (penningmeester)

Alex Meulemans (bestuurslid)

LEERKRACHTEN

Eliza Heller

Iwona Cisowska- Dumont

Magdalena Kluza

Julia Krupecka